4-6 personer
Ingredienser:
600 gr svensk fläskfilé
240 gr Sorunda Salsakorv
1 msk mjöl
150 gr grov hackad smörgåsgurka
50 gr svarta kärnfria oliver
2 morötter
1 röd paprika
2,5 dl creme fraiche
6 dl grädde
Salt och peppar
Gör så här:
- Skär fläskfilén i skivor och stek på dom.
- Skär Salsakorven som halvmåne skivor och lägg i dom i stekpannan tillsammans med fläskfilén och låt korven bli varm.
- Strö mjölet över köttet och korven, rör om ordentligt. Häll i grädde och creme fraiche, låt små puttra 20-30 min.
- Grov hacka smörgåsgurkan och lägg i grytan.
- Skala morötterna och skär dom i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg i grytan, puttra ca 15 min.
- Skär paprikan i små bitar , lägg i grytan tillsammans med dom svarta oliverna.
- Låt grytan puttra tills grönsakerna fått en bra mjukhet.
- Servera Maddes gryta med ris.
Smaklig måltid