Maddes gryta

Tallrik med ris, gryta och bröd

4-6 personer

Ingredienser:

600 gr svensk fläskfilé

240 gr Sorunda Salsakorv

1 msk mjöl

150 gr grov hackad smörgåsgurka

50 gr svarta kärnfria oliver

2 morötter

1 röd paprika

2,5 dl creme fraiche

6 dl grädde

Salt och peppar

Gör så här:

  • Skär fläskfilén i skivor och stek på dom.
  • Skär Salsakorven som halvmåne skivor och lägg i dom i stekpannan tillsammans med fläskfilén och låt korven bli varm.
  • Strö mjölet över köttet och korven, rör om ordentligt. Häll i grädde och creme fraiche, låt små puttra 20-30 min.
  • Grov hacka smörgåsgurkan och lägg i grytan.
  • Skala morötterna och skär dom i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg i grytan, puttra ca 15 min.
  • Skär paprikan i små bitar , lägg i grytan tillsammans med dom svarta oliverna.
  • Låt grytan puttra tills grönsakerna fått en bra mjukhet.
  • Servera Maddes gryta med ris.

Smaklig måltid