8-10 personer
Ingredienser:
1 kg små potatisar
500 g Sorunda Salsicciafärs
1 kruka färsk timjan
2 vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
250 g körsbärstomater
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
1 burk kronärtskockshjärtan (400g )
2 mozzarella
1 citron, rivet skal
1 burk kärnfria oliver
Salt och peppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader, varmluft.
- Rosta potatisen hela med skal på en stor ugnsplåt ca 30 min tills de är mjuka. Hacka timjan och vitlök, blanda med oljan i en skål.
- Ta ut potatisen och krossa dem med gaffel direkt på plåten. Ringla vitlöks/timjan oljan över.
- Fördela färsen i mindre bitar på plåten med potatisen och rosta i 10-15 min.
- Dela tomater, paprika och kronärtskockshjärtan i halvor.
- Ta ut plåten fördela ut tomater, paprika, kronärtskockshjärtan och hela oliver. Bryt mozzarellan i bitar och fördela över plåten. Strö över citronskalet och rosta ytterligare 10 min.
- Ta ut plåten, strö över salt o peppar. Servera direkt.
Smaklig måltid